Spela på hästar

Att spela på hästar är en spännande sysselsättning som underhållit människor i århundraden. Många uppskattar det sociala med spelet, att åka ut till banan och titta eller sitta i butikens spelhörna tillsammans. De hästsporter man kan spela på i Sverige är trav och galopp. Man kan även satsa pengar i andra tävlingar men de har inga system. Att spela på hästar kan verka som ett spel baserat på tur men kräver i själva verket mycket efterforskningar och analys, och såklart en del tur.

Trav och galopp för nybörjare

För den som är nybörjare inom betting kan det vara svårt att välja häst. Då kan man välja ett färdigt system som till exempel Harry Boy att spela medan man lär sig lite om hästarna och hur man ska tänka. Om du har kompisar eller kollegor som spelar på hästar kan ni även gå ihop och spela ett system tillsammans så blir det ännu roligare, och du kan dessutom få chansen att lära dig.

Tänk på att aldrig spela för mer pengar än vad du kan förlora. Drömmen om att bli miljonär på trav eller galopp finns hos många spelare, men den bör inte vara anledningen till att man spelar. Det är fler som förlorar än som vinner, men vinstchanserna blir givetvis större desto mer erfarenhet man samlar på sig. Dessutom blir det även roligare när man vet lite mer om hästarna och loppen.

Att välja rätt häst

Om du är intresserad av att spela på hästar behöver du lära dig att tolka loppen. Ekipagets tidigare resultat ger enbart en fingervisning om deras vinstchanser i det aktuella loppet. Många är de spelare som överskattar tidigare vinster. Tidigare resultat kräver dock lite mer analys. Man behöver även titta på detaljerna för loppen, vilket spår har hästen legat i och så vidare. ATG har ett arkiv där man kan utläsa allt man behöver veta. I början kan det vara krångligt att analysera tidigare lopp men det blir snabbt lättare.

Det du framför allt ska titta på är hästens tidigare resultat jämfört med det aktuella loppets förutsättningar. Är hästen startsnabb har den en stark fördel av att få en av de främre startplatserna, nr 1-8. Är hästen inte så snabb i starten kan den däremot bli instängd. Även underlaget kan ge en hint om hur det kommer gå. Förändringar i utrustning eller kusk kan även det påverka hästen, liksom ett längre uppehåll. Läs gärna olika bloggar och forum för att höra andras syn på saken.

Tips när du spelar på hästar

Om du ska spela på hästar bör du alltid komma ihåg att det är ett kunskapsbaserat spel med inslag av tur, inte tvärtom. Du lär dig med tiden och så länge kan det vara bra att spela ett färdigt system eller allra helst tillsammans med mer erfarna spelare. Under tiden kan du även göra dina egna satsningar men försök att hålla beloppen låga tills du vet vad du håller på med. Försök hitta de hästar som är undervärderade, som har större vinstchans än vad oddsen visar.

Att spela på hästar är både spännande och roligt