Vadslagning på sport

betting

Sportvadslagning är vadslagning om resultatet av framtida sportevenemang. Det finns många olika sätt att satsa på sport. Till exempel kan man satsa på mycket specifika resultat av idrottsevenemang detta kallas proposition-vadslagning. Ett bra exempel på en proposition-insats skulle vara antal mål i fotboll. Även barlay-satsningar kan göras där spelare satsar på resultatet av mer än en händelse. Om spelaren förutspår alla händelser rätt får denne en stor utbetalning. Om spelaren misslyckas med att förutsäga något om händelserna i sin satsning förlorar denne sin insats istället. I progressiv parlays kommer en liten utbetalning att ges även om spelaren tar fel på resultaten i några av de händelser som  förutspåtts. Dessa är de vanligaste satsningar som kan göras i normal online sportvadslagning men det finns fortfarande många andra sätt som man kan satsa på.

Sports Betting Odds

vadslagningVissa online bookies fastställer fasta odds medan andra använder vad som kallas totalizators även kallad “flexibel-rate”-satsningar där oddsen skiftar beroende på hur många satsningar som görs på den ena eller andra sidan. Bookmakers brukar ta en andel på 10% från varje sida. Det finns många olika format av odds. Om du registrerar dig på online sportvadslagnings-webbplatser är det första du bör ta reda på vad för oddsformat som de använder och sedan försöka att bekanta dig med det. De flesta sportvadslagnings-webbplatser förklarar på sin hemsida ur deras format fungerar om inte så kan du alltid kontakta deras kundsupport.

Välja odds

Att ställa fasta odds är lite svårare för bookmakers. I detta fall måste oddsen fastställas av personal som är mycket erfaren för att kunna förutspå utfallet av sportevenemang. Om odds-sättarna misslyckas att förutsäga korrekt kommer oddsen vara i fördel för spelarna och bookmakern kommer att förlora pengar. I varje fall så finns det vissa personer som fortfarande är bättre på att förutsäga sport än odds-sättarna dessa personer gör faktiskt pengar på vadslagning om sport. Det är också möjligt att olika bookmakers har olika odds för samma händelse och i så fall är det ibland möjligt att satsa på 2 olika utfall vid två olika bookies beroende på vilken som har bättre odds. Efter att matchen är över kommer spelarna som gjorde sådana vad samla några mindre vinster oavsett vilken sida som vann matchen. Det kan vara en fördel med konton på flera spelsajter kopplade till kreditkortet för att kunna föra pengar fram och tillbaka beroende på var man får bäst odds.